مزاج سالمندان

0
472
پیری-سالمند-حجامت-مزاج
مزاج-پیری- سالمند-حجامت-

مزاج سالمندان چیست؟

گفته میشود مزاج اصلی سالمندان  به سبب تحلیل حرارت غریزی و رطوبت اصلی، سرد و خشک است.بهترين غذا براي اين سنين غذاها و نوشيدني هاي گرم و تر مي باشد و اين افراد مي بايست از حجامت و فصد اجتناب کنند.چون بدنشان ضعیف است. انزوا و توقف در گوشه اي که هوايش محبوس باشد، مانند تماشاخانه و غيره نيز براي اينان مناسب نيست. همچنين شب گرسنه خوابيدن و چيزي تناول نکردن و زيادي جماع، براي صاحبان اين سنين ممنوع است- مزاج -پیری–حجامت- سالمند

رژیم غذایی سالمندان:

  • سالمندان لازم است که موادغذایی و میوه‌‌های دارای طبع گرم بیش‌تر مصرف کنند.
  • در واقع غذای سالمندان باید قلیل الکمیت (مقدار کم)، کثیر الکیفیت (دارای غذاییت زیاد)، سریع الهضم (زود هضم) و سریع الانحدار (غذایی که زود از معده رد شود) مثل زرده تخم مرغ نیم‌برشت، آبگوشت و نان خوب پخته معتدل الملح (دارای نمک معتدل) باشد تا زود هضم گردد.
  • سایر غذاهای مناسب حال این افراد گوشت بره شش ماهه، خروس بچه، مرغ بچه، کبک و مانند این‌ها است.
  • در سالمندان به دلیل ضعف هضم، ازیاد بلغم و به واسطه غلبه خشکی و سردی، ازیاد سودا نیز وجود دارد. لذا باید از آنچه مولد بلغم و سوداست اجتناب نمایند.
  • شیر جوشیده به دلیل مغذی و مرطوب بودن، برای بسیاری از سالمندان مناسب و مفید است. البته به شرطی که بدنشان به خارش نیفتد و در ناحیه کبد و معده احساس ناراحتی نکنند. بهترین شیر برای آن‌ها، شیر بز است.
  • افراد کهنسال باید از مصرف مواد غذایی پرچرب و سنگین پرهیز کنند.
  • همچنین سالمندان باید تعداد دفعات وعده غذایی خود را افزایش داده (به طور مثال روزی چهار تا پنج نوبت) و حجم هر وعده را کاهش دهند.
  • شب گرسنه خوابیدن و چیزی تناول نکردن برای سالمندان و کهنسالان ممنوع است.
  • توصیه اکید می‌شود که این افراد لبنیات مانند ماست را همراه با گیاهانی مانند نعناع، زنیان و شوید مصرف کنند. چرا که بر خلاف تبلیغ‌های نادرست مبنی بر مصرف لبنیات در سنین پیری، زیاده‌روی در خوردن آن به تنهایی و بدون مصلحات گرم، موجب افزایش درد مفاصل و استخوان‌ها می‌شود.

آموزش آنلاین دوران سالمندی و مراقبت از سالمند

توجه:

به دلیل ضعف قوای بدنی، کاهش عملکرد ارگان‌ها از جمله کلیه، کبد و دستگاه گوارش همچنین مصرف داروهای مختلف لازم است از مصرف خودسرانه‌ داروهای گیاهی- با این توجیه که داروهای گیاهی بدون خطر و عارضه هستند- پرهیز شود و حتما در این خصوص با پزشک خود مشورت شود.

https://www.instagram.com/homecare_elderly_sick/

پیری–حجامت- فصد

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید