آنژیوگرافی قلب

0
4
آنژیوگرافی قلبی -بیماری عروق قلب
بیماری قلبی-آنژیوگرافی عروق کرونر اغلب برای تشخیص بیماری عروق کرونر استفاده می شود.انسداد سرخرگ ها و سیاهرگ ها باعث آنژین یا سکته قلبی می شود

آنژیو قلب چیست؟

آنژیوگرافی کرونری آزمایشی است که از اشعه ایکس برای مشاهده رگ های خونی قلب به نام شریان های کرونری استفاده می کند. معمولاً برای دیدن تنگ شدن یا انسداد رگ خونی انجام می شود. آنژیوگرافی عروق کرونر اغلب برای تشخیص بیماری عروق کرونر استفاده می شود.

آنژیوگرافی عروق کرونر بخشی از یک گروه کلی از آزمایش‌ها و درمان‌های قلب به نام کاتتریزاسیون قلبی است. در کاتتریزاسیون قلبی از یک یا چند لوله نازک و انعطاف پذیر به نام کاتتر استفاده می شود. لوله ها در داخل رگ های خونی اصلی بدن و قلب قرار می گیرند. آزمایش نیاز به یک برش کوچک در پوست دارد. در طی آنژیوگرافی عروق کرونر، درمانی به نام آنژیوپلاستی و استنت گذاری می تواند برای باز کردن هر شریان مسدود شده انجام شود.

آنژیو قلب در چه مواردی انجام می شود؟

  1. در زمان درد قفسه سینه که آنژین نامیده می شود.
  2. درد در قفسه سینه، فک، گردن یا بازو که با آزمایشات دیگر قابل توضیح نیست.
  3. مشکلات عروق خونی
  4. یک مشکل قلبی مادرزادی
  5. نتایج نامنظم در تست استرس ورزشی.
  6. آسیب قفسه سینه.
  7. بیماری دریچه قلب که نیاز به جراحی دارد.

خطرات آنژیوگرافی قلب

آنژیوگرافی عروق کرونر عروق خونی و قلب را درگیر می کند، بنابراین خطراتی وجود دارد. اما عوارض عمده نادر است. خطرات و عوارض احتمالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. آسیب عروق خونی.
  2. خون ریزی بیش از حد.
  3. حمله قلبی.
  4. عفونت.
  5. ریتم نامنظم قلب که به آن آریتمی می گویند.
  6. آسیب کلیه به دلیل رنگ مورد استفاده در طول آزمایش.
  7. واکنش به رنگ یا داروهای مورد استفاده در طول آزمایش.
  8. سکته. 

آمادگی های آنژیوگرافی

گاهی اوقات، آنژیوگرافی عروق کرونر در شرایط اضطراری انجام می شود. ممکن است زمانی برای آماده شدن وجود نداشته باشد. هنگامی که آزمایش از قبل برنامه ریزی شده است، تیم مراقبت های بهداشتی شما دستورالعمل هایی را در مورد نحوه آماده سازی به شما می دهد.

دستورالعمل های عمومی معمولاً شامل این دستورالعمل ها می شود:

  • چند ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورید یا ننوشید. تیم مراقبت شما به شما می گوید چه زمانی باید از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.
  • بپرسید آیا می توانید داروهای معمولی خود را مصرف کنید. لیستی از داروهای خود را با خود به بیمارستان ببرید. دوز آنها را درج کنید.
  • اگر دیابت دارید به تیم مراقبت خود بگویید. ممکن است قبل از آنژیوگرافی عروق کرونر به انسولین یا داروی دیگری نیاز داشته باشید.
اتفاقات قبل آنژیوگرافی

آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان یا مرکز پزشکی در اتاقی به نام بخش کاتتریزاسیون انجام می شود و اغلب به آن کت لب می گویند. قبل از انجام آنژیو، تیم مراقبت های بهداشتی با شما در مورد داروهایی که مصرف می کنید و از آلرژی های شما می پرسند.

  • شما لباس بیمارستان را پوشیده و در صورت نیاز مثانه خود را خالی می کنید. از لنز، عینک، جواهرات یا سنجاق سر استفاده نکنید.
  • تیم مراقبت فشار خون و نبض شما را بررسی می کند. برچسب های کوچکی که الکترود نامیده می‌شوند، روی سینه و گاهی اوقات روی بازوها یا پاها قرار می‌گیرند و ضربان قلب شما را ضبط می کنند.
  • موی ناحیه ای که قرار است کاتتر از آنجا وارد شود باید از قبل شیو شده باشد و اگر نشده در بخش کت لب شیو می شود. منطقه تمیز و سپس بی حس می شود.
چه اتفاقاتی حین آنژیوگرافی برای شما خواهد افتاد؟

در طول آنژیوگرافی عروق کرونر، شما به پشت روی تخت عمل دراز می کشید. تسمه ها روی سینه و پاهای شما قرار می گیرند تا شما را با خیال راحت روی میز نگه دارند.

یک متخصص مراقبت های بهداشتی یک رگ خوب از دست شما قرار می گیرد. دارویی به نام آرام بخش از طریق این رگ به شما تزریق می شود تا در طول آزمایش یا درمان احساس آرامش و آرامش کنید و ممکن است باعث خواب آلودگی شما شود.

مقدار آرامبخشی که نیاز دارید به دلیل آنژیوگرافی عروق کرونر و سلامت کلی شما بستگی دارد. ممکن است کاملا بیدار باشید یا به آرامی آرام باشید. یا ممکن است ترکیبی از داروها به شما داده شود تا شما را در حالت خواب قرار دهد. به این بیهوشی عمومی می گویند.

پزشک یک برش کوچک ایجاد می کند تا به شریان برسد. این برش ممکن است در ران پا یا مچ دست ایجاد شود. یک لوله نازک و قابل انعطاف به نام کاتتر در شریان قرار می گیرد و به سمت قلب هدایت می شود. شما نباید حرکت آن را در بدن خود احساس کنید.

هنگامی که کاتتر در موقعیت صحیح قرار گرفت، رنگ از طریق لوله به رگ های خونی قلب جریان می یابد. تصاویر اشعه ایکس برای مشاهده نحوه حرکت ماده حاجب رنگی گرفته می شود. به این تصاویر آنژیوگرافی می گویند. اگرماده حاجب رنگ از طریق رگ خونی حرکت نمی کند، می تواند به این معنی باشد که ناحیه مسدود شده یا باریک شده است.

انجام آنژیوگرافی بدون عارضه عروق کرونر ممکن است یک ساعت یا بیشتر طول بکشد. بستگی به این دارد که آیا سایر آزمایش‌ها یا درمان‌های قلبی همزمان انجام شوند یا خیر. اگر انسدادی پیدا شود، ممکن است یک بالون از کاتتر عبور داده شود و برای گشاد شدن شریان منبسط شود. ممکن است یک لوله توری به نام استنت برای باز نگه داشتن شریان قرار داده شود.

هنگامی که آزمایش یا درمان انجام شد، کاتتر از بدن خارج می شود. ممکن است از یک گیره یا پلاگ کوچک برای بستن برش کوچک استفاده شود.

بعد از عمل چه اتفاقی برای شما می افتد؟

پس از آنژیوگرافی عروق کرونر، شما را به اتاق ریکاوری می برند. یک تیم مراقبت های بهداشتی شما را زیر نظر دارند و ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن شما را بررسی می کنند.

اگر کاتتر در ناحیه پا قرار داده شده باشد، باید چند ساعت صاف دراز بکشید. این به جلوگیری از خونریزی کمک می کند. ناحیه ای که کاتتر در آن قرار داده شده است ممکن است برای مدتی احساس درد کند. ممکن است یک کبودی و یک برآمدگی کوچک داشته باشید.

برخی از افراد در همان روز پس از انجام آنژیوگرافی عروق کرونر به خانه می روند. برخی دیگر بسته به نتایج آزمایش، یک روز یا بیشتر در بیمارستان می مانند.

مراقبت های در منزل پس از آنژیوگرافی

هنگام بهبودی، این نکات کلی را دنبال کنید:

  • مایعات زیادی بنوشید تا ماده حاجب رنگی از بدنتان پاک شود.
  • اگر از شریان بازویی یا مچ دست تا 48 ساعت از ورزش های سنگین و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • اگر از شریان کشاله ران استفاده شده در 24 ساعت اینده از خم شدن و زور زدن و بلند کردن اشیا سنگین اجتناب شود.
  • معمولا 24 ساعت بعد عمل ممنوعیتی برای دوش گرفتن نیست مگر پزشک شخصا منع کند.
  • داروهای خود را طبق دستور پزشک خود مصرف کنید.
  • در صورت خونریزی بنشینید و سپس دراز بکشید و برای 10 دقیقه روی محل فشار وارکنید و در اسرع وقت به پزشک خود اطلاع دهید یا اگر خونریزی زیاد بود یا بند نیامد به بیمارستان مراجعه کنید.

اگر موارد زیر را دارید با دفتر متخصص مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید:

  • درد قفسه سینه یا تنگی نفس.
  • خونریزی، کبودی جدید، تورم یا افزایش درد در محل کاتتر.
  • علائم عفونت، مانند تب.
  • هماتوم یا تغییر رنگ در اطراف برش. بسته به رنگ پوست شما ممکن است سایه ای از قرمز، بنفش یا قهوه ای باشد.
  • تغییر درجه حرارت یا رنگ پا یا بازو که برای آزمایش استفاده شد.
  • ضعف یا بی حسی در پا یا بازو.
  • اگر ناحیه ای که کاتتر در آن قرار داده شده خونریزی دارد و با فشار متوقف نمی شود، با اورژانس محلی خود تماس بگیرید و سریعا خود را به مرکز درمانی برسانید.

انواع  تجهیزات پزشکی و پرستاری و سالمندی با مناسب ترین قیمت موجود است.تماس بگیرید.

https://www.instagram.com/tebline24/

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید