افتادن ناخن

0
2
مرافبت-ناخن-پوست
بیماری های ناخن-علت و درمان افتادن ناخن-آموزش زیبایی و مراقبت های پوست و ناخن- ناخن شکننده-کاشت ناخن-پدیکور-انواع ناخن ضد ضربه و ضد قارچ

به افتادن ناخن یا جدا شدن بدون درد ناخن از بستر، اونیکولیز (به انگلیسی: onycholysis) گفته می‌شود.اونیکولیز یک بیماری شایع است که دلایل متعددی مانند ضربه، عفونت قارچی، استفاده از مواد شیمیایی، کمبود آهن و برخی بیماری‌ها دارد. درمان اونیکولیز بسته به علت آن متفاوت است و شامل درمان‌های دارویی، جراحی و مراقبت‌های خانگی می‌شود.

علل افتادن ناخن

  • اونیکولیز جدا شدن بدون درد ناخن از بستر است و می‌تواند نشان‌دهنده بیماری‌های پوستی، عفونت قارچی یا اصابت ضربه باشد.
  • علائم اونیکولیز شامل تغییر رنگ ناخن به سفید، زرد، سبز یا بنفش، وجود مرز غیر طبیعی بین قسمت صورتی و سفید ناخن، شکننده شدن ناخن و خونریزی در بستر ناخن است.
  • ضربه خوردن، کفش نامناسب، مانیکور یا پدیکور غیر اصولی،سوهان کشی های زیاد ، تماس طولانی مواد شیمیایی، عفونت‌های قارچی، کمبود آهن، داروها و بیماری‌هایی مانند پسوریازیس و پرکاری تیروئید از علل اونیکولیز هستند.

علت خط افتادن روی ناخن

چگونه می‌توان ناخن جدا شده از بستر را درمان کرد؟

جهت درمان ناخن جدا شده از بستر، توصیه می‌شود به یک پزشک پا و مچ پا به نام متخصص پا یا پزشک پوست، مو و ناخن به نام متخصص پوست مراجعه نمایید. پزشک قادر است بیماری شما را بر اساس ظاهر آن تشخیص دهد، اما ممکن است آزمایشاتی نیز مورد نیاز باشد. در ‌مرحله بعد، درمان‌های متفاوتی را بر اساس مشکل زمینه ای ارائه می‌دهد.

  1. برای عفونت‌های قارچی، پزشک ممکن است بخش‌های شل شده ناخن را جدا کرده و به احتمال زیاد داروهای ضد قارچ تجویز کند.
  2. برای پسوریازیس ناخن نیز پزشک ممکن است یک داروی موضعی یا خوراکی تجویز کند و یا دستور تزریق استروئید در ناخن را بدهد.
  3. برای ضربه به ناخن، ممکن است لازم باشد به کلینیک مراقبت های فوری مراجعه نمایید تا خون زیر ناخن را تخلیه نموده، بخشی از ناخن را جدا کرده و یا کل ناخن را بردارند. به علاوه ممکن است در صورت عفونی شدن ناخن، آنتی بیوتیک تجویز کنند.
  4. مواقعی که بیماری حاد باشد؛ پزشک پس از بررسی شرایط بالینی بیمار، قرص یا پماد تربینافین تجویز خواهدکرد. استفاده از پماد موضعی تربینافین برای تمامی افراد بدون مانع می‌باشد ولی قرص ضدقارچ تربینافین برای افرادی که مشکلات کبد و کلیه دارند، عوارض به همراه خواهد داشت. همچنین استفاده‌ی این نوع دارو برای خانم‌های باردار و شیرده ممنوع می‌باشد.
  5. مدت زمان درمان اونیکولیز بسته به شرایط بالینی فرد، 6 تا 9 ماه برای ناخن دست و 12 تا 18 ماه برای ناخن پا طول می‌کشد.
  6. جلوگیری از ضربه به ناخن، کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها، عدم جویدن ناخن، استفاده از ابزار تمیز برای پاکسازی زیر ناخن، استفاده از کفش‌های راحت و تمیز و اجتناب از مواد شیمیایی مضر از روش‌های جلوگیری از اونیکولیز هستند.

انواع  تجهیزات پزشکی و پرستاری و سالمندی با مناسب ترین قیمت موجود است.تماس بگیرید.

https://www.instagram.com/tebline24/

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید