بیماری پارکینسون

0
399
بیماری پارکینسون - پزشکی - روانشناسی - اختلال عصبی - بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی پیشرونده است که اولین نشانه‌ آن بروز مشکل در حرکت کردن به شمار می‌ رود. بیماری پارکینسون معمولا در افراد مسن رخ می‌ دهد و بروز آن اغلب با لرزش بدن و عدم توانایی در درست حرکت کردن همراه خواهد بود. اما این بیماری دقیقا چیست و چگونه بدن را تحت تاثیر قرار می‌‌ دهد؟ گروه کادر درمان پرستاری و متخصصین روانشناسی علوم پزشکی طب لاین می تواند شما را در مباحث پزشکی راهنمایی کنند. در ادامه به مبحث نکاتی در مورد بیماری پارکینسون و درمان آن میپردازیم.

بیماری پارکینسون 

برای اینکه بهتر درک کنید بیماری پارکینسون چیست، ابتدا باید با ماده‌ای به نام دوپامین آشنا شوید. دوپامین یک پیام رسان است که در بخشی از مغز به نام توده سیاه ساخته می‌ شود. حرکات عضلانی بدن ما به وسیله دوپامین هماهنگ می‌ شوند. در صورت ابتلا به دوپامین، توده سیاه رفته رفته شروع به مردن می‌ کند و ترشح دوپامین کاهش پیدا می‌ کند. در صورتی که میزان دوپامین ترشح شده بین 60 تا 80 درصد کاهش یابد، علائم بیماری پارکینسون نمایان خواهند شد. با اینکه درمان بیماری پارکینسون در حال حاضر غیر ممکن است اما به کمک دارو‌ها و روش‌ های درمانی می‌ تواند علائم آن را بهبود بخشید که در بخش‌ های آتی به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

علائم بیماری پارکینسون 

علائم و نشانه‌های بیماری پارکینسون می‌ تواند از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد. علائم اولیه این بیماری ممکن است به شکل خفیف بروز کرده و اصلا قابل تشخیص نباشند. علائم بیماری پارکینسون معمولا از یک طرف بدن شما شروع می شوند. در اغلب موارد، با وجود اینکه علائم به همه بدن گسترش خواهند یافت، اما طرفی که علائم از آن شروع شده است همیشه شرایط بدتری نسبت به طرف مقابل خواهد داشت.

متداول‌ترین علائم و نشانه‌های پارکینسون موارد زیر را شامل می‌شوند:

لرزش

لرزش اعضای بدن ابتدایی‌ ترین نشانه پارکینسون است که معمولا از دست‌ها و انگشت‌ها آغاز می‌ شود. انگشت شصت و اشاره فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است که مرتب به یک دیگر برخورد کنند و دست‌ های وی در حالت استراحت دچار لرزش شوند.

کندی حرکت

در صورت ابتلا به پارکینسون، ممکن است که حرکات ساده را با کندی انجام دهید. به عنوان مثال ممکن است که هنگام راه رفتن قدم‌ ها را کند‌تر و کوتاه‌تر بردارید، بلند شدن از صندلی برای شما بسیار دشوار باشد و یا به سختی از حالت خوابیده به نشسته (و بالعکس) تغییر حالت دهید.

سفتی عضلات

در بیماری پارکینسون، ممکن است که سفتی در هر عضله‌ ای از بدن رخ دهد. سفتی عضلات با درد همراه خواهد بود و می‌ تواند طیف وسیعی از حرکات را محدود کند.

اختلال در طرز ایستادن و تعادل

عدم توانایی در ایستادن درست و حفظ تعادل ممکن است که ناشی از بیماری پارکینسون باشد.

اختلال در سخن گفتن

در بیماری پارکینسون ممکن است کلمات به راحتی برای به ذهن شما نیایند و یا به سختی صحبت کنید. همچنین این امکان نیز وجود دارد که همیشه یک نواخت سخن بگویید و نتوانید کلمات و عبارات را با لحن متفاوت بیان کنید.

دلیل به وجود آمدن بیماری پارکینسون

علت دقیق بیماری پارکینسون ناشناخته است. این بیماری ممکن است هم ریشه روانشناسی و ژنتیکی و هم ریشه محیطی داشته باشد. علاوه بر این، به عقیده برخی دانشمندان، ممکن است که پارکینسون در اثر ویروس نیز به وجود بیاید. در مغز افراد مبتلا به پارکینسون، همچنین پروتئین‌ های غیر طبیعی به نام «اجسام لویی» نیز در  یافت شده است. البته، هنوز دانشمندان نمی‌ دانند که این پروتئین‌ های غیر طبیعی چه نقشی در پارکینسون دارند اما ممکن است که با گسترش پارکینسون مرتبط باشند.

 تحقیقات مطالعات عواملی را شناسایی کرده‌اند که ممکن است با این بیماری ارتباط داشته‌ باشند.

  • جنسیت: مردان یک و نیم برابر بیشتر از زنان در خطر ابتلا به پارکینسون و اختلال عصبی وجود دارند.
  • نژاد: با توجه به منبع تحقیقاتی، پارکینسون در سفید پوستان در مقایسه با افراد سیاه پوست یا آسیایی بیشتر شایع است. دلیل این تفاوت همچنین ممکن است که به موقعیت جغرافیایی افراد برگردد.
  • سن: پارکینسون معمولا بین 50 تا 60 سال در بیشتر بیماران ظاهر خواهد شد و پارکینسون در جوانان چندان شایع نیست. در واقع، تنها چهار درصد موارد پارکینسون و اختلال عصبی در افراد زیر 40 سال رخ می‌ دهد.
  • سابقه خانوادگی: افرادی که اعضای خانواده نزدیک آن‌ها بیماری پارکینسون دارند، بیشتر در خطر ابتلا به اختلال عصبی قرار دارند.

روش درمان پارکینسون

همانطور که عنوان شد، درمان قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد اما بهبود و کنترل علائم آن ممکن است. برای کنترل علائم پارکینسون معمولا تغییر سبک زندگی، استفاده از داروی پارکینسون و تراپی را توصیه می‌ شود. استراحت مناسب، ورزش و رژیم غذایی سالم و متعادل از مهم‌ترین تغییراتی هستند که باید در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. گفتار درمانی، کار درمانی و فیزیوتراپی نیز از جمله تراپی‌هایی هستند که میتوانند علائم فرد مبتلا به پارکینسون را بهبود ببخشند. تقریبا در تمام موارد نیز داروی پارکینسون برای کمک به مدیریت علائم مختلف جسمی و روانی مرتبط با بیماری لازم است.

تشخیص بیماری پارکینسون

هیچ تست یا آزمایش خاصی برای تشخیص پارکینسون وجود نداشته و تشخیص این بیماری بر اساس تاریخچه سلامت، معاینه فیزیکی و عصبی و همچنین بررسی علائم و نشانه‌ها صورت می‌گیرد. با این حال، در صورتی که پزشک به پارکینسون مشکوک شود می‌ تواند با استفاده از تصویربرداری ام.آر.آی یا سی.تی اسکن علائمی را شناسایی کند که وی را در تشخیص پارکینسون مطمئن سازند.

طب لاین گروه کادر درمان  و متخصصین علوم پزشکی و پرستاری و روانشناسی  :

گروه آموزشی علوم پزشکی ، کادر درمان پرستاری و روانشناسی طب لاین ،ارائه دهنده انواع پکیج های پزشکی ، پرستاری و داروشناسی با بهترین کیفیت میباشد.جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اینستاگرام گروه کادر درمان متخصصین علوم پزشکی و پرستاری و روانشناسی طب لاین

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید