سالمندی مرحله ای از زندگی است که با تغییرات فیزیکی، اجتماعی و روانی همراه است. متاسفانه، این تغییرات می تواند زمینه ساز بروز بیماری های روانی در سالمندان باشد. با افزایش طول عمر و جمعیت سالمندان، این موضوع اهمیت ویژه ای پیدا می کند.داشتن سبک زندگی سالم و فعال، استفاده از مواد غذایی ارگانیک و دور بودن از محرکهای عصبی از جمله مواردی هستند که باعث میشوند افراد و به ویژه بزرگسالان و سالمندان سالم بمانند. برای پیشگیری از بروز بیماری روانی در پیری راههای زیادی وجود دارد که اغلب آنها را باید از دوران جوانی در زندگی بگنجانید. نمیشود شما کل زندگی را یک جا بنشینید، دائم در معرض خطر و مسائل استرسزا باشید سیگار بکشید، فست فود میل کنید، و انتظار داشته باشید جسم و روانتان در سالمندی سالم باشد.
عوامل موثر بر بیماری روانی در سالمندی:
- تغییرات فیزیولوژیکی: تغییرات هورمونی، کاهش عملکرد مغز، بیماری های مزمن و درد می تواند به بروز افسردگی، اضطراب و زوال عقل منجر شود.
- تغییرات اجتماعی: بازنشستگی، از دست دادن عزیزان، انزوا و محدودیت های جسمی می تواند احساس پوچی، تنهایی و ناامیدی را افزایش دهد.
- سابقه خانوادگی: وجود سابقه بیماری روانی در خانواده، احتمال ابتلا به بیماری روانی را در سالمندان افزایش می دهد.
- استرس: استرس های زندگی روزمره مانند مشکلات مالی، مراقبت از فرد بیمار، تصادفات و بیماری های ناگهانی می تواند عوارض روانی شدیدی در سالمندان ایجاد کند.
برای پیشگیری از بروز بیماری روانی در پیری موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
- تغذیه سالم داشته باشید
- خواب کافی را فراموش نکنید
- از اخبار بد و منفی دوری کنید
- احساسات خود را سرکوب نکنید
- به صورت روزانه فعالیت بدنی داشته باشید
- برای پذیرفتن شکست در زندگی آماده باشید و خود را سرزنش نکنید
- از نوشیدنیهای طبیعی به جای الکل و نوشیدنیهای گاز دار استفاده کنید
- از کار زیاد و بیوقفه بپرهیزید و تفریح و سرگرمی را در برنامه خود لحاظ کنید
انواع تجهیزات پزشکی و پرستاری و سالمندی با مناسب ترین قیمت موجود است.تماس بگیرید.