صرع چیست؟

0
507
صرع - تشخیص درمان - گروه کادر درمان پرستاری و پزشکی طب لاین

صرع مجموعه نشانه هایی که معرف چند اختلال در عملکرد مغز است که مشخصه آن حملات ناگهانی تشنج غیر تحریکی و اختلال زود گذر عملکردی مغزی است.و با مواردی از جمله کاهش سطح هوشیاری(loc)،حرکات بیش از حد ، فقدان تونیسیته و اختلال در رفتار و خلق و خو همراه می باشد. گروه کادر درمان پرستاری و متخصصین علوم پزشکی طب لاین می تواند شما را در مباحث پزشکی و پرستاری راهنمایی کنند. در ادامه به مبحث نکاتی در مورد تشخیص صرع و درمان آن میپردازیم. 

صرع شامل دو دسته می شود؛

Primery: که بیشترین دلیل مالفورمیشن  های مادرزادی است

Secondary: تومور های مغزی، تروما، مسمومیت با الکل و آبسه

1)Partial(نسبی):

Simpel:شامل لرزش یک انگشت و یا دست ویا دهان به شکل غیر قابل کنترل می باشد واحتمال دارد بیمار شروع به صحبت های نامفهموم کند و یا دچار گیجی شود وبیمار کاملا هوشیاری دارد

Complex: بیمار بی حرکت است و یا به صورت خودکار ولی نامناسب با زمان و مکان حرکت میکند و زمانی که بهبهودی پیدا میکند وقایع را به یاد نمی اورد

2)Generalize(عمومی یا گراندمال)

هر دو نیم کره را درگیر میکند.با پرش های عضلانی و انبساط و انقباض های عضلانی مداوم همراه هست که شامل تونیک /تونیک کلونیک و.. در این مورد بی اختیاری ادراری و مدفوع نیز دیده می شود.

تشخیص صرع

تشخیص هر چه زودتر این بیماری به درمان هر چه زودتر آن کمک خواهد کرد.

1)EEG:که به طبقه بندی نوع حمله کمک میکنه

2)MRi:به منظور تعیین ضایعات

3)CT با انتشار  فوتون واحد :

به منظور تعیین محل و کانون تشنج

status epilepticus :

صرع مقاوم و پایدارکه مجموعه ای از حملات تشنجی جنرالیزه که در فاصله ی حملات سطح هوشیاری بیمار بهبود نمی یابد و با حملات تشنجی مداوم بالینی همراه است که بیش تر از 20 دقیقه به طول می انجامد.و از اورژانس های پزشکی محسوب میشود. و در فعالیت های تنفسی بیمار تاثیر می گذارد و حتی ممکن است فردا دچار ایست تنفسی شود با توجه به هایپوکسی که بیمار میکشد ممکن است باعث صدمات غیر قابل برگشت یا حتی brain dead شود از جمله این عامل که می‌توانند صرع پایدار را شامل شوند.

مراقبت های بیماری صرع

  • مراقبت از عملکردهای تنفسی و قلبی از جمله موارد مهمی هست که باید با توجه به دپریشن دیررس تنفسی و فشار خون که ناشی مصرف آرام بخش ها و داروهای ضد تشنجی انجام شود.
  • پایش و ثبت فعالیت تشنجی و واکنش بیمار
  • حتی المقدور بیمار در حالت خوابیده به پهلو باشد.جهت کمک به تخلیه ترشحات و عدم اسپیراسیون
  • دستگاه ساکشن در دسترس باشه ?خطر اسپیراسیون
  • هیچ تلاشی جهت مهار یا کنترل حملات بیمار انجام نشود
  • در این بیماران به دلیل مصرف داروهاشون احتمال استئوپروز و نرمی استخوان و هایپر پاراتیروىیدسم بالاست.

طب لاین گروه کادر درمان بیماری و متخصصین علوم پزشکی و پرستاری :

گروه آموزشی علوم پزشکی ، کادر درمان پرستاری و روانشناسی طب لاین ،ارائه دهنده انواع پکیج های پزشکی ، پرستاری و داروشناسی با بهترین کیفیت میباشد.جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اینستاگرام گروه کادر درمان بیماری با متخصصین علوم پزشکی و پرستاری طب لاین

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید