خلط خونی

0
14
خلط خونی-هموپتزی-بیماری ریه
خلط خونی تقریباً در هر بیماری دستگاه تنفسی دیده می‌شود.برونشیت،آسم،copd،برونشکتازی و انواع سرطان های ریه از علل آن می باشد.تف خونی مهمترین علامت است

سرفه خونی یا خلط خونی، زمانی رخ می‌دهد که یکی از رگ های خونی مجاری تنفسی به سمت برونش(ریه) باز می‌شود، که این وضعیت به هموپتزی معروف است. هموپتیزی تقریباً در هر بیماری مربوط به دستگاه تنفسی دیده می‌شود.

علل خلط خونی یا هموپتیزی 

شایع‌ترین علل هموپتزی عبارت‌اند از: برونشیت حاد، برونشیت مزمن، ذات‌الریه، عفونت‌های ناشی از سل، سرطان‌های ریه، برونشکتازی. عفونت‌ها عامل هموپتزی با نرخ‌های متفاوت از ۵۰ تا ۷۰ درصد هستند. در حالی که عفونت‌های باکتریایی اغلب باعث هموپتزی می‌شوند، ویروس‌هایی مانند آنفولانزا و HIV (ایدز) نیز می‌توانند از علل هموپتزی باشند. برونشیت مزمن همچنین می‌تواند چندین بار در سال باعث هموپتزی مکرر شود.سرطان ریه مسئول حدود ۲۰ درصد هموپتیزی است.

 یک بیماری زنان و زایمان به نام آندومتریوز نیز یکی از علل نادر هموپتیزی است و خونریزی معمولاً در طول دوره‌های قاعدگی رخ می‌دهد. به این خونریزی‌ها هموپتیزی کاتمنیال می‌گویند.

آرسنیک، آزبست، نیکل، قرار گرفتن در معرض برخی از عوامل محیطی مانند اتر و بعضی از عفونت‌های انگلی نیز می‌توانند باعث هموپتزی شوند که ریه‌ها را درگیر می‌کنند.

بیماری‌های عروقی مانند لخته شدن در ریه، ناهنجاری‌های شریانی وریدی، آنوریسم شریانی نیز می‌توانند باعث هموپتیزی شوند. با وجود انواع آزمایشات، علت هموپتیزی را تقریباً در ۱۰ درصد بیماران نمی‌توان یافت و به این وضعیت هموپتیزی‌ایدیوپاتیک (غیر قابل توضیح) می‌گویند.

نشانه‌های بازر هموپتری یا خونریزی مجاری تنفسی

به طور کلی خونریزی، خلط خونی، تف خونی که باعث شود احساس مزه خون در گلوی خود داشته باشید به بیماری‌های ریوی مربوط است. تف خونی یکی از نشانه‌های بارز هموپتزی است که اغلب به دلیل برونشیت مزمن یا برونشکتازی است اما عللی مانند سل، نارسایی قلبی، مشکلات برونش، ذات‌الریه و لخته خونی هم می‌توانند باعث مشکل خلط خونی شود.

بیماری های تنفس

هموپتیزی عظیم

اگر میزان خونریزی 100 سی سی (یک لیوان چای) در یک زمان  یا ۶۰۰ سی سی (سه لیوان آب) در مجموع در روز(24 ساعت شبانه روز)  باشد، هموپتزی عظیم نامیده می‌شود. از آنجایی که هموپتزی عظیم می‌تواند تهدید‌کننده زندگی باشد باید در بستری پیگیری و درمان شود.

اگر خلط خونی دفع نشود؟!

 حجم کلی ریه انسان تقریباً ۵۰۰ سی سی است، اگر خون نتواند بیرون ریخته شود و داخل برونش‌ها پر شود، ممکن است فرد با خون خود دچار خفگی شود.

دو گردش خون در ریه‌ها وجود دارد، یکی گردش خونی است که ریه‌ها را تغذیه می‌کند (برونشی) و دیگری سیستم گردش خون (ریوی) است که خونی را که اکسیژن در بدن کاهش یافته و دی اکسید کربن افزایش یافته را به ریه‌ها می‌رساند. ریه‌ها برای اکسیژن‌رسانی خونریزی‌های شدید بیشتر از سیستم برونش با فشار بالا سرچشمه می‌گیرد.

درمان هموپتزی

۳ هدف اصلی در مدیریت هموپتزی وجود دارد:

  1.  برای جلوگیری از پر شدن خونریزی برونش‌ها
  2.  جلوگیری از خونریزی 
  3. درمان بیماری که باعث هموپتیزی می‌شود.

فقط از این طریق می‌توان درمان صحیح هموپتیزی را انجام داد. درمان هموپتزی بر اساس علت است. در هموپتزی گسترده، ممکن است نیاز به مداخله اورژانسی باشد. برای این کار ممکن است برونکوسکوپی، آمبولیزاسیون (انسداد عروق خونریزی دهنده) و مداخله جراحی مورد نیاز باشد. یک بیمار مبتلا به هموپتزی عظیم ممکن است نیاز به مشاهده در بخش مراقبت‌های ویژه با رویکرد بین رشته‌ای داشته باشد.

انواع  تجهیزات پزشکی و پرستاری و سالمندی با مناسب ترین قیمت موجود است.تماس بگیرید.

https://www.instagram.com/tebline24/

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید