سکته گوش

0
367
سنگینی گوش-سکته گوش-کاهش شنوایی ناگهانی-ناشنوایی-کیپی گوش-وزوزگوش-بیماری
سنگینی گوش-سکته گوش-کاهش شنوایی ناگهانی-ناشنوایی-بیملری-کیپی گوش-وزوزگوش

سکته گوش:

سکته گوش یک آسیب ناگهانی است که فرد شنوایی خود را به طور کامل یا ناقص از دست میدهد که سلول های مژکدار حلزون گوش به علت کمبود و یا قطع اکسیژن تخریب میشوند. سکته گوش انواع مختلفی دارند و عوامل مختلفی در به وجود آمدن آن نقش دارند مانند ضربه به گوش، شکسته شدن دیوار صوتی، مصرف برخی داروها مانند آمینوگلیکوزید ها، عفونت های مزمن، عوامل ویروسی (مانند اوریون و تومورها) و اختلالات متابولیکی و هورمونی و مشکلات گردش خون، علل عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس . احتمال ابتلا برای زنان و مردان یکسان است و مردم در همه گروه های سنی هم ممکن است دچار کم شنوایی ناگهانی شوند ولی در کودکان به صورت کمتری گزارش شده است-سنگینی گوش-سکته گوش-کاهش شنوایی ناگهانی-ناشنوایی-کیپی گوش-وزوزگوش-بیماری

صدای نبض در گوش

بطور کلی علل سکته گوش شامل:

  • سیستم ایمنی ضعیف
  • عفونت ویروسی ، مطالعه هیستوپاتولوژی استخوان گیجگاهی بیمارانی که کم شنوایی ناگهانی ناشناخته حسی عصبی را تجربه کرده اند، نشان داده است که حلزون گوش آن ها توسط آسیب ویروسی، آسیب دیده است.
  • اختلال عروق خونی حلزون به علت ترومبوز، آمبولی ، کاهش جریان خون و یا اسپاسم عروق خونی علت احتمالی برای کم شنوایی ناگهانی حسی عصبی ناشناخته به نظر میرسد. عملکرد حلزون به شدت به تغییرات در جریان خون حساس است. 
  • غشاهای نازک گوش داخلی گوش را از گوش میانی جدا میکنند و درون حلزون، غشاهای حساس، فضاهای پری لنف و اندولنف را جدا میکنند. پارگی یک یا هر دو غشاهای جداکننده از لحاظ نظری ممکن است باعث کاهش شنوایی شود.

مراحل سکته گوش:

  • مهم‌ترین نشانه، وزوز گوش و سنگین شدن آن است. 
  • افت شنوایی و کاهش شنوایی ناگهانی که اغلب صبح هنگام بیدار شدن از خواب، متوجه افت شنوایی خود می شوند.
  •  احساس کیپی شدید در یک گوش و بعد از آن نشنیدن صدا است که همراه با یک صدای بوق همراه است.
  • همیشه سکته گوش ناگهانی نیست و گاهی روند تدریجی هم دارد که اغلب سه روز به طول می‌انجامد؛  بخصوص در کسانی که دچار ترومای گوش شده باشند.
تشخیص بیماری:

سریعترین راه هم برای تشخیص کم شنوایی ناگهانی تست های شنوایی هستند. اکثریت قریب به اتفاق موارد کم شنوایی ناگهانی، یک طرفه هستند که کم شنوایی نگهانی دو طرفه نادر است که در 1% یا 2% موارد قابل مشاهده است. اگر به ناشنوایی ناگهانی مبتلا شده باشید، پزشک احتمالاً آزمایشات دیگری را امتحان می کند تا سعی کند علت اصلی کم شنوایی ناگهانی شما را تعیین کند. این آزمایشات ممکن است شامل آزمایش خون، تصویربرداری (MRI) و تست های تعادل باشد.

سنگینی گوش-سکته گوش-کاهش شنوایی ناگهانی-ناشنوایی-کیپی گوش-وزوزگوش

درمان بیماری:

اگر فرد مبتلا در 24 ساعت اولیه مراجعه کند احتمال بهبودی بیشتری وجود دارد و هرچه از این زمان بگذرد احتمال بهبودی کاهش پیدا میکند. بعضی از ویتامین ها و گشاد کننده های عروق خونی و استروئیدها شامل کورتون با دوز بالا میتوانند موثر باشند که کورتون و درمان های استروئیدی بیشترین میزان موفقیت را دارند  که به صورت خوراکی یا تزریق مستقیم به گوش میانی تجویز میشود.افراد جوان تر یا کم شنوایی در فرکانس های پایین، احتمال بهبودی آن ها بیشتر است. درمانی که با بیش از دو تا چهار هفته تأخیر آغاز شود تاثیر زیادی نخواهد داشت.

https://www.instagram.com/tebline24/

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید